Selecteer een pagina

Wil jij een astronoom zijn of een astronaut

Gechreven door Theo Moorman

Van stressvol ondernemen, naar succesvol ondernemer. Dat is waar ik ondernemers mee help.

 

De afgelopen jaren heb ik tientallen ondernemers mogen ontvangen op mijn gratis seminars.

Ik heb met evenveel ondernemers mogen spreken en ik merk dat er twee soorten ondernemers zijn: Je hebt namelijk astronomen en astronauten.

Wist je dat het licht van de zon er gemiddeld 8 minuten over doet om de aarde te bereiken? Als je naar de zon kijkt, zie je dus eigenlijk de zon van 8 minuten geleden en kijk je in het verleden.

Volgens Wikipedia is astronomie of sterrenkunde een wetenschap die zich bezighoudt met observatie en studie van alle fenomenen buiten de atmosfeer van de aarde.

Wat zou jij liever zijn, een astronoom of een astronaut?
Het verschil is namelijk dat een astronoom naar de sterren kijkt en een astronaut naar de sterren gaat. Als ik mocht kiezen dan wist ik het wel! jij ook?

Ondernemers die kenmerken hebben van een astronoom lezen waarschijnlijk net zoveel boeken als anderen, bezoeken waarschijnlijk ook net zoveel netwerkborrels en werken ook net zo hard als hun collega ondernemers. 

Maar als het er echt op aan komt, blijven ze toch liever in de waan van de dag werken, in plaats van echt keuzes te maken en het helemaal anders te doen, ook al willen ze dit misschien wel. Ze blijven kijken naar de sterren.

Ondernemers met kenmerken van astronauten zijn de ondernemers waar ik persoonlijk het liefst mee werk. Zij zitten in mijn Mastermind groep of volgen mijn coachingsprogramma en gaan na afloop van een sessie vervolgens niet meer over tot de orde van de dag. Integendeel zelfs!

Deze ondernemers nemen de informatie op als een spons en gaan direct aan de slag met de opgedane kennis. 

Ik hoor ontzettend vaak dat Mastermind groep ze net dat ene zetje in de rug gaf dat ze nodig hadden. Ze liepen al tijden met de gedachte dat het anders moest en nu hebben ze de handvatten om aan de slag te gaan.

Wanneer ik dan een paar maanden later gebeld wordt en te horen krijg dat hun leven 100% veranderd is, dan ben ik echt blij voor ze. Een groter compliment kun je wat mij betreft niet krijgen.

Het gaat er echt niet om (wie of) wat je nu bent. Het gaat er juist om wat je wilt zijn. Dat is de grote vraag! Wil je naar de sterren kijken, of naar de sterren gaan? 

Wil jij een astronoom zijn of een astronaut?

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Dit vind je wellicht ook interessant….