Selecteer een pagina

Hoe je klanten haalt uit netwerkborrels

Gechreven door Theo Moorman

Van stressvol ondernemen, naar succesvol ondernemer. Dat is waar ik ondernemers mee help.

 

Ondanks dat verkoop van cruciaal belang is voor het succes van je bedrijf, gaan veel ondernemers dit vaak toch nog uit de weg.

Helemaal als je zelf wat introvert bent, kan succesvol verkopen lastig zijn. Alleen… zonder klanten kan je bedrijf niet groeien.

Als verkoop niet helemaal je ding is, dan herken je je vast in één van onderstaande punten:

  • Je stelt het bellen van potentiële klanten vaak uit
  • Je gaat naar een netwerkborrel, maar er komt niet altijd wat uit
  • Je verstuurd offertes, maar je krijgt de opdracht niet
  • In een verkoopgesprek heb je moeite de deal te sluiten

Ik zeg wel eens gekscherend dat ik in 30 jaar ondernemerschap zoveel heb geleerd van mijn fouten, dat ik overweeg er nog een paar te maken.

Pas de laatste jaren ben ik erachter gekomen dat het veel makkelijker is om te leren van de fouten van een ander, dan ze zelf allemaal te maken.

Je kunt tegenwoordig haast elke week meerdere netwerkborrels bezoeken, maar als je niet goed bent in netwerken, wat voor zin heeft dit dan echt? 

Als je iedere keer weer uit je comfort zone stapt en met mensen in gesprek gaat, zul je er uiteindelijk wel resultaat uit halen. Maar eigenlijk is dat zonde van al die voorgaande gesprekken waar je niets uit hebt gehaald. Je hebt dan waarschijnlijk een potentiële klant laten gaan. Want als het eerste gesprek niet goed was, is de kans klein dat je nog een keer met ze in gesprek raakt.

Je kunt dat leergeld noemen dat duur betaald is. Ja, uiteindelijk levert het wat op, maar het heeft je waarschijnlijk veel te veel tijd, energie en frustratie gekost. 

Is er een dan betere manier? Jazeker!

Wat zou je meer en vooral sneller succes opleveren? Tientallen netwerkborrels bezoeken en er steeds beetje bij beetje van leren, óf deelnemen aan een cursus succesvol netwerken en daarna je ervaringen toe te gaan passen in de praktijk.

Ik kan uit ervaring vertellen dat je met het tweede sneller klanten haalt uit netwerkborrels dan met de eerste optie.

Je hoeft zelf echt niet alles uit te vinden, vooral tegenwoordig met het huidige internet landschap, ligt de kennis voor het oprapen.

Dit geldt niet alleen voor netwerken, maar ook voor verkopen, delegeren, doelen stellen, marketing en alle andere factoren die het succes van jou als ondernemer bepalen.

Daarom is het voor iedere ondernemer ook zo belangrijk om deel te nemen aan een Mastermind groep. Leren van andermans ervaringen, van andermans fouten en successen, zorgt ervoor dat je veel sneller zelf stappen kunt gaan maken. Je hoeft dit zelf immers niet meer te ervaren.

 

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Dit vind je wellicht ook interessant….