Selecteer een pagina

De 3 uitdagingen van een Mastermind ondernemer

Gechreven door Theo Moorman

Van stressvol ondernemen, naar succesvol ondernemer. Dat is waar ik ondernemers mee help.

 

Ondernemers die aan een Mastermind groep deelnemen zijn uniek. Ze kiezen er namelijk bewust voor om op vaste momenten uit hun bedrijf te stappen en te werken aan hun bedrijf.

Ik zie vele ondernemers om mij heen die met de juiste bedoelingen besluiten om zelf op vaste moment aan hun bedrijf te gaan werken, om vervolgens toch weer in de valkuil te trappen van de waan van de dag.

Het is ook gewoon ontzettend lastig om dit helemaal zelf te doen. Die stapel werk blijft immers liggen als jij het niet oppakt, toch?

Dit is wat mij betreft ook één van de grootste uitdagingen waar veel ondernemers tegenaan lopen. Namelijk dat hun bedrijf niet draait, wanneer ze er zelf niet zijn.

Het gevolg is vaak dat je hierdoor steeds meer uren moet gaan draaien op het moment dat het drukker wordt. Want wie doet anders al het werk?!

Ik heb de afgelopen jaren misschien wel met honderden ondernemers aan tafel gezeten, om te praten over het vak. Dankzij al die gesprekken ben ik zelf ontzettend gegroeid als ondernemer en ik ben van mening dat ik ook wel een steentje bij heb mogen dragen aan de groei van al mijn gesprekspartners.

Er zijn wat mij betreft 3 soorten uitdagingen waar ondernemers tegenaan lopen. Dit heeft allemaal te maken met tijd.

De eerste uitdagingen bestaan uit uitdagingen waar je in het verleden tegenaan bent gelopen. Uitdagingen die je waarschijnlijk al meerdere keren hebt op weten te lossen en nu niet eens zozeer meer een uitdaging voor je zijn.

Wat voor jou niet meer een uitdaging is, is het voor iemand anders waarschijnlijk wel. Dit Is het tweede type uitdaging waar ondernemers tegenaan lopen. Namelijk, de uitdaging waar je op dit moment mee worstelt. Deze uitdaging is een obstakel dat je in de weg staat. Iets dat je wellicht nog niet eerder tegen bent gekomen en waarvan je niet goed weet hoe je het op moet lossen.

Zouden ondernemers geholpen zijn als ze naar jouw adviezen luisteren betreft uitdagingen die jij in het verleden al op hebt weten te lossen?

Zou jij dan ook geholpen zijn met advies van andere ondernemers, die de uitdagingen waar jij nu mee worstelt, in het verleden al hebben opgelost?

De uitdagingen die je in het verleden had, daar kun je anderen mee helpen. De uitdagingen die je nu hebt, daar kunnen anderen jou mee helpen.

Er is nog een derde soort. Dit zijn uitdagingen die zich in de toekomst af gaan spelen. Naarmate je groeit wordt er ook meer van je gevraagd. Hoe bekwamer je wordt, hoe makkelijker het wordt om toekomstige uitdagingen op te lossen en hoe makkelijker het is om je doelen te behalen.

Dit is de kern van mijn Mastermind groep en het fundament waarop deze gebouwd is. Het is het samenkomen met gelijkgestemde ondernemers, om op een vast moment te werken aan je bedrijf.

Iedere Mastermind groep bijeenkomst loopt dit als een rode draad door de sessie heen. We behandelen praktisch toepasbare theorie om ons verder te bekwamen en maken elkaars uitdagingen bespreekbaar om makkelijker tot oplossingen te komen.

Ik kan me een leven zonder Mastermind groep niet voorstellen. Het voegt zoveel waarde toe aan je leven als ondernemer, omdat het je haast verplicht op een zeer bewust niveau te kijken naar jezelf en naar je bedrijf.

Je gaat hierdoor gegarandeerd groeien en veel makkelijker kunnen ondernemen.

 

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Download mijn ebook

De 10 bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Wat iedere ambitieuze ondernemer kan toepassen voor een stevige fundering.

Dit vind je wellicht ook interessant….